Coneixes l'origen de les Converse i el motiu pel qual es diuen All Star?

per Redacció, el 2 d'agost de 2022 a les 06:00
La marca Converse va ser fundada l'any 1908 i, tot i que durant els seus inicis va ser el calçat preferit pels jugadors de bàsquet, actualment s'han convertit en una de les marques de lifestyle més venudes.

Així doncs, la marca va ser fundada per Marquis Mills Converse l'any 1908 a Massachusetts i es dedicava a fabricar sabates de goma per homes, dones i nens. Uns anys més tard, aprofitant que el bàsquet havia sorgit a Springfield, una ciutat molt propera a on estaven situades les fàbriques de la marca, l'any 1915 va començar a fabricar sabates esportives. De mica en mica el bàsquet anava conquerint més sectors de la societat i proliferava als clubs esportius. La companyia va fundar l'equip All Star per tal de promocionar el seu calçat esportiu llançat al mercat l'any 1917.

 

La popularitat de les Converse va créixer en un context marcat per la Guerra Mundial. La companyia va saber veure les oportunitats i va idear una bona estratègia de màrqueting: va fitxar al jugador Charles "Chuck" Taylor com a entrenador de l'equip All Star i el va convertir en ambaixador de la marca. Al final de cada partit, convencia als entrenadors d'altres clubs de comprar el calçat i a la dècada dels anys 30 gairebé tots els entrenadors de bàsquet dels Estats Units l'utilitzava. L'any 1934 van canviar el nom de les sabates i els van anomenar "Chuck Taylor All Star", incorporant la firma de l'entrenador.


La marca va seguir creixent i l'any 1939, durant la Segona Guerra Mundial, va començar a fabricar botes pels pilots de l'exèrcit americà. Més endavant, l'any 1960 van aparèixer per primera vegada a la gran pantalla gràcies a la pel·lícula Tall Story, on Anthony Perkins interpretava a un jugador de bàsquet. A poc a poc, però, Converse va anar deixant enrere la seva vinculació amb l'esport i va començar a centrar-se en el lifestyle.
 

L'anunci de la marca dels anys 80 va donar a conèixer diversos models de colors sota l'eslògan "estan por todas partes". El grunge, rock alternatiu dels anys 90, va agafar com estil les Converse i les va convertir en l'opció preferida dels seguidors d'aquest estil de música. En aquells moments, la marca ja era igual de popular entre homes i dones i, a finals de la dècada, es van començar a vendre a Espanya. Tot i que amb el pas dels anys el disseny de la marca s'ha mantingut pràcticament igual, avui dia segueix sent un calçat molt popular.
 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: