Per què hi ha persones que s'assemblen sense ser família?

per Redacció, el 24 d'agost de 2022 a les 07:36
Investigadors de l'Institut d'Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras han descobert que les persones extremadament similars, però sense relació familiar, comparteixen característiques genètiques en els gens encarregats de la formació dels trets facials.

Segons ha explicat l'investigador Manel Esteller, aquest fet explica l'aparició de "clons" en llocs remots del món des d'un punt de vista biològic. A més, podria ajudar a la identificació de persones a partir del material genètic, un fet que seria de gran interès en medicina legal i forense.

En l'article publicat a la revista Cell Reports, Esteller ha assenyalat que l'"aparició de dobles d'una persona, com si fossin fotocòpies, ha estat motiu d'atenció en les arts i la cultura popular, però mai havia estat abordada des d'un punt de vista científic". Els científics, segons ha detallat, han recopilat material el mateix material biològic d'aquests individus tan pareguts per veure si trobaven una "raó objectiva" de la semblança.

Segons detallen a l'article, les persones amb pareguts van passar per programes de reconeixement facial que van permetre descobrir parelles d'individus que eren gairebé indistingibles entre ells. Després, es va analitzar la seva seqüència d'ADN, el seu perfil epigenètic i la seva composició de microbis

Els resultats van permetre descobrir que els dobles humans comparteixen variacions similars al seu ADN, particularment en relació amb els gens involucrats en la formació de la boca, el nas, els ulls, la barbeta i el front. 

Us deixem amb algunes imatges de famosos i els seus "dobles" anònims que són una prova d'aquest curiós fenomen.


 


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: