5 coses que t'agradarà saber abans d'anar a dormir

per Redacció, el 24 de setembre de 2022 a les 06:00
Sabem que no et canviaran la vida, però si ets una persona una mica curiosa, t'agradarà conèixer aquestes 5 curiositats abans d'anar a dormir.

 


Versió sense playbuzz
El paper que porten algunes magdalenes és comestible. En concret, l'Olbulato, un paper transparent i ultrafí que està fet a base de midó de patata i lecitina de soja. És originari del Japó i s'utilitza en gastronomia, ja que és insípid i no després cap olor.

En el passat, alguns llibres estaven enquadernats amb pell humana. Aquesta tècnica d'enquadernació rebia el nom de bibliopègia antropodèrmica. Tot i que avui dia ja no es fa servir, a la biblioteca de la Universitat de Harvard es pot trobar un llibre enquadernat amb pell humana titulat "Des destinées de l'ame" del poeta francès Arsène Houssaye.

Els homes van ser els primers a utilitzar joies i sabates de taló, ja que els donaven més estabilitat a l'hora de muntar a cavall. Els predecessors dels talons s'anomenen xapins, es feien servir al segle XVI i mesuraven des de 15 centímetres fins a un metre.

L'atac de singlot més llarg del món va durar 68 anys. Charles Osborne, dels Estats Units, va tenir un atac de singlot l'any 1922 i no se'l va poder treure fins a l'any 1990.

Els mussols són les úniques aus que poden veure el color blau. Normalment, els ocells veuen dos tipus de colors: el violeta sensible i l'ultraviolat sensible. Però el mussol, amb els seus ulls enormes i grocs, capta 30 vegades més la lluminositat i pot veure el to blau.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: