Logotip de Adolescents.cat

Així funcionarà l'AMBici, el bícing metropolità que unirà 15 municipis a partir del 2023

per Irene Montagut, el 26 d'octubre de 2022 a les 08:36
L'àrea metropolitana de Barcelona (AMB) ha presentat aquest dimarts l'AMBici, un servei de bicicletes compartides públiques que connectarà 15 municipis de l'Àrea Mentropolitana de Barcelona i que arribarà a gairebé 1,2 milions de ciutadans.

El nou projecte posarà a disposició dels ciutadans un total de 2.600 bicicletes elèctriques repartides en 236 estacions. La nova AMBici permetrà als usuaris intercanviar la bicicleta pel metro, el tramvia, el bus metropolità o el ferrocarril, entre d'altres.


Un punt destacable del nou servei de bicicleta compartida metropolitana és que estarà integrada amb el Bicing ja existent a la ciutat de Barcelona des de fa 15 anys. L'intercanvi entre tots dos serveis es farà mitjançant les set estacions de transferència que permetran als usuaris seguir la seva ruta sense haver de canviar de mitjà de transport. 

 Els municipis metropolitans que comptaran amb aquest nou servei seran: l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.


Com funcionarà el servei?


Les noves bicicletes metropolitanes estaran geolocalitzades per satèl·lit i connectades digitalment amb el telèfon mòbil dels usuaris. D'aquesta manera, qualsevol persona que en faci ús podrà controlar des del seu dispositiu mòbil la bateria de la seva bicicleta, així com les estacions d'aparcament més properes per deixar-la.

Què costarà llogar-les?


Durant el 2023, l'AMB aplicarà una tarifa promocional per als abonaments, que tindran un cost de 25 euros l'any. Així, els usuaris podran fer 30 minuts gratuïts per trajecte i, després, el cost serà de 0,50 € cada 30 minuts. A partir del 2024, el cost de l'abonament anual serà de 40 € per persona, amb els primers 30 minuts a un preu de 15 cèntims. Després d'aquests, cada mitja hora costarà 0,50 €.

També hi haurà un abonament metropolità, que integrarà l'AMBici i el Bicing. El cost anual d'utilitzar els dos serveis serà d'entre 53 i 65 euros, segons quina tarifa de Bicing es vulgui escollir -plana o d'ús.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: