Bad Gyal guanya el premi a millor artista als Europe Music Award: coses que no sabies sobre ella

per Redacció, el 14 de novembre de 2022 a les 08:12
La cantant catalana Bad Gyal ha aconseguit aquest diumenge el premi Europe Music Award (EMA) de MTV a la millor artista espanyola després de vèncer en la votació popular altres intèrprets destacats de l'any 2022. En concret, l'autora de cançons com La Prendo o Fiebre competia en aquesta categoria amb els cantants Rosalía, Quevedo, Fito & Fitipaldis i Dani Fernández.

Als seus 25 anys, Alba Farelo i Solé, més coneguda pel seu nom artístic Bad Gyal, ha destacat per la seva música en què ha fusionat gèneres com el reggaeton, el dancehall i el trap. L'any 2020 també es va endur el Latin Music Italian Awards pel seu tema Alocao juntament amb Omar Montes.


Qui és Bad Gyal?


Nascuda a Vilassar de Mar el 7 de març de 1997, l'Alba Farelo és la germana gran de la seva artística família –el seu pare és el conegut actor Eduard Farelo i la seva germana Mushka també es dedica al món de la música-.


La seva passió pel dancehall i la cultura jamaicana li venen de quan era molt petita. Segons ha explicat en diverses entrevistes, als 10 anys li van regalar un disc de Sean Paul i es va enamorar del seu estil musical.

Abans dedicar-se al món de l'espectacle, Bad Gyal va tenir diverses feines. Per exemple, va treballar en un forn de pa del seu poble. A més a més, també va estudiar disseny de moda a Barcelona, però va deixar els seus estudis a mitges per centrar-se en la seva música.

El seu èxit va començar el 2016 amb el seu primer tema, 'Pai', una versió del 'Work' de Rihanna. També en els seus inicis va ser important la col·laboració amb PAWN GANG, 'Bandulés'. A partir d'aquí va començar a actuar en festivals tan coneguts com el Sonar o el Primavera Sound.

De fet, es va fer tan coneguda que una famosa marca de beguda va decidir produir un documental sobre l'artista titulat 'Bad Gyal lo (a) prende'. Poc després la va fixar el segell discogràfic Interscope del qual també formen part artistes com Lady Gaga.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: