La nova llei de famílies: quines mesures proposa i com ens afecten?

per Redacció, el 14 de desembre de 2022 a les 09:51
Aquest dimarts el consell de ministres va aprovar l'avantprojecte de la llei de famílies. Una normativa que es volia tirar endavant el novembre, però que arran de diverses polèmiques, es va posposar.

Què proposa aquesta nova llei? TV3 n'ha resumit els punts principals:

Fins a nou dies de permís remunerat


L'esborrany recull un permís retribuït per atendre un familiar. Segons aquest permís, es té dret a absentar-se de la feina per motius familiars urgents o de força major, com malaltia o accident. Fins ara el permís era de dos dies, que es podien ampliar a quatre si calia desplaçar-se lluny.

Vuit setmanes de permís sense sou


Hi haurà un nou permís sense remuneració de vuit setmanes per a pares i mares que es podrà gaudir de manera contínua o discontínua fins que el menor faci vuit anys.
 

Sense "pin parental"


La llei prohibeix l'anomenat "pin parental". I què és? Doncs el "pin parental" era una mesura proposada per Vox que permetia als pares i mares prohibir que els seus fills participessin en certes activitats escolars. Bàsicament, es va crear per frenar tallers relacionats amb el feminisme, la identitat de gènere i la diversitat sexual.

100 euros per als menors de 3 anys


Fins ara l'ajut de 100 euros per a la criança només el cobraven les mares treballadores. Ara s'ampliarà i també hi tindran dret les mares que estiguin a l'atur o bé hagin cotitzat almenys durant un mes.

Famílies monoparentals


Aquesta nova normativa recull que les famílies monoparentals amb dos fills tindran els mateixos drets que les famílies nombroses. També s'equiparen els drets de les famílies que tinguin dos fills i en què un dels ascendents o descendents tingui discapacitat.

En el mateix supòsit s'emmarcaran les famílies amb dos fills encapçalades per una víctima de violència de gènere.

La llei també reconeix jurídicament tots els models de família, com ara les d'acollida, les reconstituïdes o les del col·lectiu LGTBIQ+.





Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: