És normal plorar després de l'orgasme?

per Redacció, el 6 de maig de 2023 a les 06:00
Després del sexe és normal experimentar emocions intenses i hi ha persones que, a causa d'això, ploren. A aquesta reacció se la coneix com a post-sex blues i és més comú del que pensem.

El motiu pel qual passa és un desajustament hormonal sobtat després de l'orgasme. És natural i no significa que no t'hagi agradat el sexe ni que tinguis cap problema amb la teva parella. Tot i això, és possible que l'altra persona no entengui la teva reacció i es preocupi, en aquest cas el millor és que parleu sobre el tema i entengueu que és una cosa sense importància.


De fet, aquesta reacció també es pot donar durant la masturbació, tot i que és menys freqüent. A més, tothom pot experimentar-la, independentment de l'edat i del gènere. Al final, el sexe és una experiència molt íntima i emocional que et permet alliberar emocions i connectar amb l'altra persona.

Com hem comentat, en la majoria de casos no té cap importància, però si passa sovint sí que pot ser un indicador d'algun problema. És possible que s'estigui passant per un període d'estrès, que hi hagi problemes en la relació o que la persona hagi viscut una situació traumàtica com una violació.


En aquests casos, el millor és acudir a un professional de la salut mental i la sexologia per trobar l'origen d'aquesta reacció i poder tractar-la.
 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: