Els catalans som feliços?

per Redacció, el 17 de gener de 2024 a les 10:00
L’indicador de benestar subjectiu que ha presentat el govern ha determinat que els catalans puntuen la seva felicitat en un 6,9 sobre 10.

L’informe s’ha basat en unes enquestes realitzades a una mostra d’unes 4.000 persones. El 40% d’elles han puntuat la seva satisfacció de vida entre 8 i 10, el 24% entre 5 i 6, i només un 10% entre el 0 i el 4.


Així doncs, la nota mitjana és de gairebé 7. 
 

Gràfic: 324.cat -F ont: Generalitat de Catalunya - Creat amb Datawrapper


La satisfacció amb la vida, segons els indicadors, s’incrementa amb l’edat, el nivell d’estudis i d’ingressos.
 

En que va consistir l’estudi?


Les persones enquestades van haver de puntuar el seu nivell de satisfacció amb la vida entre el 0 i el 10, i seguidament van haver de respondre de manera espontània quins aspectes explicarien el valor donat.

Quins factors impacten en el benestar subjectiu?


Es van determinar 12 factors que impacten en el benestar subjectiu de les persones: família, salut, situació econòmica, àmbit laboral, vida personal, benestar emocional, usos del temps i lleure, propòsits, malestar, habitatge, context polític i global, i salut mental.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: