anonimalila
anonimalila
Any: 2016
Comarca: Pla d'Urgell
Data: 12/08/18 16:22
Diferència?
Hola, em podríeu explicar quina diferència hi ha entre la anorèxia i la bulímia?

Gracies❤.
Laia Reventós
Laia Reventós
Data: 14/08/2018 10:36
Hola!

- Anorèxia Nerviosa: Les persones que pateixen anorèxia nerviosa senten una por intensa a augmentar de pes o a engreixar-se, i estan excessivament preocupades per la seva silueta. Com a conseqüència, presenten conductes anòmales pel que fa a la alimentació, el pes i el volum i la silueta corporals. La persona pot veure’s grassa o desproporcionada, tot i tenir un pes per sota del que es considerat normal. Patir aquest trastorn té un gran impacte negatiu en la vida familiar, social, laboral, acadèmic i emocional. A l'inici de la malaltia és possible que no s'observin excessius problemes. Fins i tot és possible que els afectats se sentin satisfets amb la pèrdua de pes, i sovint es veuen recompensats pel seu entorn. Però al cap d’un temps apareixen els símptomes que indiquen que alguna cosa no funciona. Cal estar alerta davant de determinats tipus de comportament o signes que poden fer sospitar sobre la presència d’aquesta malaltia, ja que si es diagnostica i es tracta precoçment la recuperació és més fàcil i ràpida.

- Bulímia Nerviosa: La Bulímia Nerviosa és un trastorn de la conducta alimentària que es caracteritza per episodis d'afartaments (ingesta voraç i incontrolada), en els quals s'ingereix una gran quantitat d'aliment en poc espai de temps i generalment en secret. Les persones afectades intenten compensar els efectes de les sobreingestes mitjançant vòmits autoinduïts i/o altres maniobres de purga o augment de l'activitat física .Mostren preocupació malaltissa pel pes i la figura, però no es produeixen necessàriament alteracions en el pes, ja que tant poden presentar pes normal, com pes baix o sobrepès. La bulímia nerviosa sol ser un trastorn ocult, fàcilment passa desapercebut, i es viu amb sentiments de vergonya i culpa . Per aquest motiu la persona afectada sol demanar ajuda quan el problema ja està avançat .La Bulímia Nerviosa afecta entre el 0,4% i el 3 % de la població jove espanyola, especialment a les noies.

Espero haver-te ajudat!

Laia Raventós,
Psicòloga
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: