Anònima12
Anònima12
Any: 2003
Comarca: Barcelonès
Data: 06/12/18 00:10
Violència de gènere i autoestima
Hola, m'agradaria fer una consulta d'un problema que està tenint una amiga nostra (meva i d'una altra amiga).
La cosa és que fa bastant de temps que està tenint problemes a casa seva; ella i la seva mare estan rebent violència de gènere i maltracte per part del seu pare (dominació, control, lideratge, superioritat, insults, agressions verbals i en algun cas fins i tot físiques...). La seva mare no es vol divorciar perquè li té por, ja que ell la té sotmesa. Aquesta sap que ho ha de denunciar, però no s'atreveix i li va prometent a la seva filla que les coses canviaran, però passen els mesos i els anys i tot segueix igual.
Per culpa d'aquest problema la nostra amiga té problemes d'autoestima i avui ens ha explicat que estava més malament emocionalment parlant del que sol estar i ens ha enviat un àudio de whatsapp dient que es volia suicidar però que li feia por, encara que diu que vol perdre aquesta por per així acabar amb el seu patiment. No s'acaba de decidir per portar-ho a terme ja que no vol fer mal a les persones que l'estimen. També sap que ella i els seus pares haurien d'anar a un psicòleg, però li va proposar a sa mare i ella li va dir que no, ja que no es gastaria diners en una cosa que per a ella és una tonteria, perquè no serviria per res. La nostra amiga segueix amb la idea d'anar-hi, perquè sap que li aniria bé, però no sap com fer-ho sense que els seus pares se n'assebentin, ja que la controlen molt (què fa, amb qui surt, horaris...)
Agrairíem que ens poguessiu aconsellar sobre què fer, on anar...
Gràcies.
Laia Sala
Laia Sala
Data: 13/12/2018 20:26

Hola


Primer de tot agrair-vos el suport que esteu fent a la vostra amiga. Necessitarà molta atenció, molta cura i molt carinyo, així que gràcies per endavant!

Per altra banda, és important que pugui ser ajudada per una persona especialitzada en aquest àmbit. Com hi podeu accedir?


" target="_blank">l'Ajuntament de Barcelona 


Cal que busqui suport professional, d'acord?


Una abraçada!

Laia Sala

@laiasala.psico

Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.