-
-
Any: 2000
Comarca: Vallès Oriental
Data: 01/06/20 18:05
Em sento incòmoda
Hola! Soc una persona que amb el meu cercle d’amistats properes soc bastant oberta, però alhora de relacionar-me amb gent que no conec tant em poso molt nerviosa i em bloquejo.

Un exemple: Vaig caminant pel carrer del meu poble i em trobo un conegut amb el que tampoc hi tinc molta confiança però hi paro uns minuts a tenir la típica conversa amb algú que fa temps que no veus (que tal, com estàs...). En aquestes situacions tinc la sensació que em bloquejo (em tremola la veu i no se que dir), em poso molt nerviosa, em tremolen les cames i alguna vegada m’he arribat a marejar. No m’agrada sentir-me així perquè em sento més cohibida i no puc expressar-me gens be. Tot i que la persona que em trobo m’hagi fet molta il·lusió veure-la. No se per quin motiu em passa però es una sensació molt incomoda tant per mi com per l’altre persona al veure’m incomoda.

Una altre situació típica a la que em passa es quan passo caminant per un lloc on hi ha molta gent (una plaça, per davant d’un bar...). Tinc la sensació que tothom em mira i en l’únic que penso és en marxar el més ràpid possible de la situació.
(tot aixó no té res a veure amb el confinament ja que fa molt de temps que em passa)

Agrairia que em poguéssiu donar algun consell per afrontar aquestes situacions amb normalitat i evitar les sensacions que no em deixen ser jo mateixa.

Moltes gràcies per l’ajuda!
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 04/06/2020 10:29
Hola!

Segurament et passa perquè estàs més pendent del què pensaran les altres persones de tu, que de la conversa en sí. 

També és veritat que aquestes converses "de carrer" poden ser bastant superficials, de manera que la conversa pot ser "poc interessant". Tot i així, et donem alguns tips:

- Intenta concentrar-te en el que diu
- Recorda de què vau parlar l'última vegada i treu el tema
- Si estàs molt sorpresa, fes-ho evident: "Ostres! No t'esperava gens ara!!"

Veuràs com mica en mica aniràs guanyant espontaneïtat! ;)
Una abraçada!

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.


Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: