-
-
Any: 2005
Comarca: Gironès
Data: 17/06/20 14:35
Primera vegada
El cas és que ja porto quasi 1 any amb el meu nòvio, i sé que estic preparada per mantenir relacions sexuals. L'altre dia ho parlava amb els meus pares i ells el que em van dir són les següents coses. Només volia saber si són certes O no.
1. mantenir relacions sexuals sent menor d'edat és il·legal
2. Tenir relacions sexuals quan el teu cos està a la pubertat, com que encara està fent canvis, tenir la teva primera relació sexual, la qual produeix un canvi hormonal, és perjudicial pel cos, és a dir, que en un futur arran d'haver-ne mantingut serà dolent i li afectarà de manera negativa al meu cos.

Quan la meva mare em va dir que era perjudicial tenint 15 anys em vaig espantar. Jo vull mantenir-ne perque porto molt de temps esperant, i si no ho he fet ha estat pel que em puguin dir ells.

En el cas de que el punt 2 sigui certa, quins són els riscos que estic prenent?

Agrairia que em solucionéssiu els dubtes. Moltes gracies!
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 18/06/2020 15:47
Hola,

Doncs pots estar tranquil·la perquè iniciar-se en el descobriment de la sexualitat, ja sigui individualment o en parella, no és perjudicial pel teu cos ni pel teu desenvolupament. És important que si vols mantenir relacions sexuals amb el teu nòvio, ho facis quan realment et sentis preparada, sense pressions de cap tipus, i utilitzant mètodes de protecció per evitar la transmissió d'ITS i un embaràs no desitjat.

Una abraçada ben forta i moltes gràcies per la confiança!

Mariona Busto
Psicologia - Sexualitat - Parella
@marionabusto

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de Mariona Busto, psicòloga experta en sexualitat. 



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: