-
-
Any: 2002
Comarca: Bages
Data: 18/06/20 19:23
masses preocupacions
Hola, escric aquesta consulta perquè estic molt angoixada últimament per una situació que no em deixa viure en pau, us explico:
Fa 1-2 setmanes vaig deixar les píndoles anticonceptives, me les he pres 1 any i mig aproximadament receptades pel ginecòleg perquè tinc síndrome d'ovaris poliquístics, però òbviament em servien també per evitar embarassos no desitjats, en fi, la meva família no sap que no soc verge i tinc parella fa ja 1 any i mig i ara com que se m'ha acabat la recepta de les pastilles i no me les prenc faig la famosa "marcha atras" i tinc molta por de quedar-me. Sempre li dic a la meva parella que ens hem de protegir i tal però al final mai ho fem. Estic molt angoixada. Quines son les probabilitats d'un embaràs amb el preseminal? o fent la marxa enrere?
Bueno... per una altra banda en uns dies tinc hora amb el ginecòleg per portar control dels ovaris poliquistics i sempre que hi vaig em demanen que si tinc relacions i tal però clar me mare sempre em vol acompanyar i li he de mentir al ginecòleg dient-li que no perquè realment em portaria molts problemes que la meva familia ho sabés tot no us imagineu.... I se que si parlo amb ella i li dic que vull anar sola o sospitarà o no m'entendrà i voldrà venir amb mi si o si (no se perquè però es així, es molt tossuda i vol venir amb mi sempre a les visites) o sigui que no se que fer però si bé amb mi no tinc altre remei que mentir. Estic molt angoixada.
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 23/06/2020 09:27
Hola,

També pots acudir a la consulta de la tarda jove del Centre d'Atenció Primària on es té en compte la figura del menor madur, i a no ser que t'hagin de fer una intervenció quirúrgica, un legrat o un avort, no cal el consentiment matern o patern. 

Pel que fa a les probabilitats d'embaràs, no les podem saber amb exactitud però sempre que hi ha relacions sexuals amb penetració sense preservtiu hi ha risc d'embaràs, encara que no hi hagi ejaculació. 

Per tant, mentre no tingueu les píndoles anticonceptives, us recomanem que utilitzeu el preservatiu.

Una abraçada i gràcies per escriure'ns!

Helena Angel
Psicologia - Sexualitat - Parella
@Helenangelpsico
www.helenaangel.com

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport d'Helena Angel, psicòloga experta en sexualitat. 



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: