Logotip de Adolescents.cat
-
-
Any: 2002
Comarca: Gironès
Data: 04/10/20 16:45
La meva mare em fa agafar por
Bon dia, aquesta consulta serà bastant llarga.
El cas és que tinc una relació des de fa 1 any i mig, però la meva mare encara no ho accepta. Es pensa que no farà res amb la seva vida i que no és per a mi, que em mereixo algú millor. Bé, cada cop que hem quedat he discutit amb la meva mare i això també m'ha afectat a la meva relació. Ara tinc 18 anys i m'amenaça amb que si quedo amb ell fins molt tard, m'esborra de la universitat i torno cap al meu poble (ell viu a Barcelona i jo estic més lluny). I pel tema de relacions sexuals, va pel mateix lloc: es pensa que quedaré embarassada i que els anticonceptius són dolents i que aquest noi no és per a mi. Això em fa agafar por, tot i que també tinc ganes de fer-ho. La bona sort és que ell m'espera tot el que es necessiti però sóc conscient que tard o d'hora s'acabarà trencant la nostra relació per culpa de la meva mare.
He estat pensant la opció d'un psicòleg per les dues però és molt tancada i cada cop que parlo d'aquest tema s'encén sola i no sé com fer perquè l'accepti i em deixi viure la meva vida en pau.
El cas és que m'agradaria saber més sobre els mètodes anticonceptius i si realment poden tenir efectes negatius cap a mi.
Gràcies.
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 15/10/2020 10:27
Hola, 

Ens sap molt de greu la situació que ens expliques perquè estem segures que tan tu com la teva mare esteu patint molt. 

Ens falta molta infromació de context per a poder donar-te una resposta o alguna idea de recurs a posar en marxa per a que millori la relació entre vosaltres en aquest tema en concret.

Pel que fa als anticonceptius t'animem a que puguis consultar amb la llevadora de la tarda jove del teu Centre d'Atenció Primària. Però hi ha opcions que no tenen hormones, com el preservatiu masculí o femení.

Gràcies per contactar amb nosaltres!

Helena Angel
Psicologia - Sexualitat - Parella
@Helenangelpsico
www.helenaangel.com

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport d'Helena Angel, psicòloga experta en sexualitat. 



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: