-
-
Any: 2003
Comarca: Pla de Mallorca
Data: 21/11/20 23:17
Depresión i ansietat
No sé que fer ja no tenc ganes ni de viure, ni de estudiar ni de fer res, qué puc fer?
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 29/11/2020 19:01
Hola!

És probable que estiguis experimentant fatiga pandèmica. És una sensació de cansament, apatia i de desmotivació que pot venir derivada de tot el que hem viscut (i estem vivint aquest any). 

Quan passem una llarga temporada sostenint una situació d'alarma, com és el cas de la pandèmia, arriba un moment en què el nostre cos no pot aguantar-ho més i apareixen pensaments desmotivadors i la sensació de poca energia vital....

Llavors, intentarem donar-te algunes eines per poder-ho portar una mica millor.

- Accepta que estàs (estem) vivint una situació excepcional i una mala temporada. Acceptar les emocions i viure-les és millor que intentar reprimir-les. 

- Marca't petites rutines de cura del cos: anar a caminar, una classe d'activitat física (virtual o presencial), alimenta't bé i descansa. 

- Mantingues les teves relacions socials: interacciona amb les teves amistats, feu plans (encara que siguin per un futur), quedeu presencialment o virtualment, preocupa't per com estan...

- Recupera alguna activitat en família: t'ajudarà a sentir-t'hi més connectada. 

- Pel que fa als estudis. No posis tota la feina dins un sac, divideix-la en assignatures o treballs i posa't petits objectius cada dia. 

- Guarda't un o dos dies per descansar i no estudiar. 

- Busca una persona de confiança amb qui puguis parlar i desfogar-te. 

Sabem que és un moment complicat per moltes persones. Nosaltres estem aquí sempre que ho necessitis. 

Una abraçada!

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: