-
-
Any: 2006
Comarca: Barcelonès
Data: 23/11/20 19:16
Un bajón?
Hola,
No pensava escriure això, però no puc més.
Desde fa més o menys 3/4 setmanes, estic com de bajón, no tinc ganes de fer res, no tinc ganes d'anar a l'institut (no m'agradava gaire però no m'importava, però ara no em vull dormir perquè quan em desperti hauré d'anar). A l'insti no m'ha passat res, tinc un grup d'amics a la meva clase i tot. No tinc ganes d'estar amb la gent, vull està sola, sense que em molestin, per olvidarme una mica de tot. Després arribo a casa i no tinc ganes de fer res, és com si estigués trista, però no puc plorar. Sóc molt insegura i no m'atreveixo a explicar-li això a ningú per por a que em jutgin. A més, em dóna ansietat molt sovint.
No sé què fer, tinc por de perdre el control i autolesionarme, perquè on la gent pensa que no sóc capaç de fer-me mal a mi mateixa, ells no saben tot el que he amagat.
Espero que m'ajudeu
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 29/11/2020 19:06
Hola!

Pot ser que estiguis vivint una temporada complicada i és necessari aquest procés d'acceptació d'aquestes emocions desagradables. Amb la tristesa i l'apatia és important poder combinar estones d'introspecció (d'estar sola amb tu mateixa, de deixar anar l'emoció, d'escoltar què et passa...) amb estones d'extroversió o plaer (estar amb altres persones, fer activitats agradables per tu, exercici físic...).

També és important que busquis algú de confiança amb qui puguis parlar. (millor si és una persona adulta o algú una mica més gran que tu). T'ajudarà a prendre perspectiva. Busca aquesta persona entre els teus familiars o professorat. Confia-hi. 

Nosaltres seguim aquí, 

Una abraçada!

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: