-
-
Any: 1999
Comarca: Barcelonès
Data: 25/11/20 22:24
Pastilles anticonceptives
Vaig perdre pes i això em va comportar amenorrea, pel que em van receptar pastilles anticonceptives. Estic en tractament i en normopes des de fa quasi dos anys, tot correcte, tret que no recupero la menstruació natural. M'agradaria trobar una solució que no passés per les pastilles anticonceptives ja que m'alteren i em provoquen efectes secundaris. Aquí us volia consultar si això és normal. Les pastilles em generen grans dolors (quan tenia la regla natural mai m'havia fet mal), sensacions de pèrdua de control de mi mateixa (emocionalment em desestabilitzen molt), marejos, rampes a les cames, ansietat, restrenyiment.... Les temporades on deixo de prendre'n per intentar recuperar el cicle normal, milloro molt, sobretot emocionalment. Cada cop que en torno a prendre tenen un efecte negatiu sobre mi, sento una pèrdua de control sobre mi mateixa. Últimament estic veient bastants moviments en contra d'aquest tipus de pastilles, i em sento identificada en el que n'expliquen.
Així que tinc dues preguntes, primer: és real que les pastilles poden tenir aquests efectes i fins a quin punt són bones i recomanables? i segon: com puc recuperar la meva menstruació de manera natural? sento que encara he de fer les paus amb el meu cos i fins que no recuperi la regla no sentiré que estic bé. Moltíssimes gràcies, és un tema que em preocupa molt i arrossego a diari (les vull deixar).
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 01/12/2020 10:05
Hola, 

Gràcies per confiar en nosaltres! el més recomanable seria que poguessis parlar amb la llevadora de la tarda jove del teu Centre d'Atenció Primària o de l'ASSIR de la teva zona. 

Nosaltres no podem dir-te si per a tu en concret les píndoles anticonceptives són adequades o no, el que sí que podem dir-te és que si tu sents que tenen aquests efectes sobre el teu cos, la teva ment i les teves emocions, hauries de consultar amb la llevadora per a que et doni alternatives més saludables. 

Una abraçada i gràcies per escriure'ns!

Helena Angel
Psicologia - Sexualitat - Parella
@Helenangelpsico
www.helenaangel.com

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport d'Helena Angel, psicòloga experta en sexualitat. 



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: