-
-
Any: 2004
Comarca: Barcelonès
Data: 02/06/21 17:28
Alexitimia?
A veure com explico aixo, desde sempre que jo recordi he tingut problemes tant per a detectar les meves propies emocions, com per a entendre les dels demes, per exemple hi han vegades que per la nit em poso a plorar sense motiu algun, o que en meitat d'una classe i sense cap mena de llogica hem dona un atac de riure, de plorar. La questio es que els hi he comentat als meus amics i familiars, i ells hem diuen que hem troven be i tal, pero realment totes les emocions que "sento" son majoritariament fingides o perque he apres a reaccionar aixi, des de fa un temps que pregunto als meus amics quant estan enamorats i tal que que se sent ja que no ho he sentit mai, i per a emular les seves emocions, primer aprenc d'elles. En conclusio fa pocs dies una amiga meva hem va parlar d'aquest transtorn que es diu alexitimia que es la mancança d'emocions, i la veritat es que m'hi vaig sentir molt identificat, en cualsevol cas no crec que hagi de ser hipocondriac, o patir de mes, i simplement aprendre a viure aixi.
moltes gracies
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 07/06/2021 10:03
Hola!

Tots els trastorns mentals i psicopatologies han de ser diagnosticats per un/a professional expert. Normalment cal fer una bona valoració per poder posar aquesta etiqueta. 

Entenem que a vegades les emocions van "sense sentit" i això et fa patir i qüestionar-te què et passa. Ser conscient d'aquests canvis d'humor, d'aquesta falta d'experiència en sentir algunes emocions (com l'enamorament) és fantàstic, és el primer pas per canviar. Com ho pots fer?

- Valora en què et perjudica
- Apunta't en quines situacions ho pateixes més
- Reescriu una altra manera de respondre que creguis més adient.
- Intenta aplicar-ho la pròxima vegada. 

Els canvis són mica en mica ;) 

Una abraçada!

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: