-
-
Any: 2003
Comarca: Barcelonès
Data: 12/09/21 23:23
Insomni
Hola! Moltes gràcies per ajudar-nos tant

Fa poc que estic sortint amb un noi que és molt bona persona, però no sé com ajudar-lo...

Quan era més petit (té 19) es va criar amb un molt mal entorn, pare ausent, mare drogadicte i germà igual. Ell, desde la preadolescencia va acostumar-se a consumir, i ho va fer fins vora els 15 (ja no ho fa, fa anys que no)

El que va canviar va ser que un dia, segons diu ell per una sobredosis o alguna cosa així, quan estava dormint va sentir que es moria, va tenir un episodi molt fort i tot se lo va ennegrir... Explica que desde aquella dia té pànic a morir quan dorm, té por a dormir, es desperta, s'angoixa molt. La conseqüència és que ara no dorm, li costa molt i sé del cert que pot arribar a dormir 8 hores a la setmana, és horrible.

Li he suggerit que vagi al psicòleg, però creu q és un cas perdut, com puc fer per ajudar-lo jo?

Si serveix per algo, ja ha no té tal contacte amb la seva família, ara viu amb la seva àvia i els veu de tant en tant. Quan això li va passar, fumava porros i poc més, també sé del cert que ho ha deixat, però no pot seguir endavant.

Moltíssimes gràcies 🥰
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 16/09/2021 16:37
Hola!

Ja estàs fent el que pots fer: donar-li suport i estar al seu costat. 

Ell ha de prendre la decisió de voler canviar aquesta situació, tu no pots fer-ho per ell. Sabem la impotència que sents, però cada persona va al seu ritme a l'hora d'acceptar l'ajuda. Estigues amb ell. Fes-li costat i demostra-li que és important per tu. Aquest és el teu paper com a parella. 

Una abraçada!

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.

Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: