-
-
Any: 2002
Comarca: Tarragonès
Data: 07/05/22 14:07
Família
Hola! Us escric perquè no sé què fer amb la situació que estic vivint amb la meva mare. Des de fa uns anys la meva mare m'ha posat sempre molts problemes per fer segons què o per donar-me més "llibertat" en la meva vida per exemple, quedar amb les meves amigues, quedar amb el meu nòvio... Abans de la pandèmia ho podia arribar a entendre perquè estava al batxi i també era més petita, encara que jo mai he estat una noia que li agradés sortir de festa o quedar cada dia amb els meus amics, sempre he estat molt responsable i he posat els meus estudis per davant en tot moment. Però ara estic a segon de carrera i, encara que els meus estudis siguin la meva prioritat, també tinc ganes de fer plans amb els meus amics i anar "evolucionant" amb el meu nòvio cap a una relació més madura. El problema és que la meva mare no confia en mi, encara que ella em digui que sí jo sé que no ho fa i això m'està afectant molt... Em sento empresonada, no puc fer res sense que li molesti, li he de demanar permís per tot sempre, no puc fer cap viatge o cap escapada amb la meva parella... I ja no puc més. Estic trista tot el dia, sense ganes de fer res i desmotivada fins i tot amb els estudis i veig com que la meva felicitat s'està apagant una mica cada dia quan jo he estta una persona molt alegre sempre. M'estic enfonsant i encara que els motius semblin una tonteria, es van acumulant. He intentat parlar amb ella amb calma i sent sincera en tot moment, he intentat proposar-li de fer coses juntes o que em vingui a buscar quan quedi, he parlat amb molts membres de la meva família i tots m'entenen però sempre m'han dit que he de parlar amb ella però esque no puc... Ajudeu-me siusplau necessito que la situació canviï. Moltes gràcies per la vostra feina.
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 16/05/2022 09:44

Hola!

Gràcies per escriure'ns!!

Entenem la teva desesperació i, tot i que podem entendre la teva mare (ella també està aprenent a ser mare d'una jove), és moment que puguis començar a posar límits. 

Has pogut descobrir què és el que li fa tanta por a la teva mare? Té por que deixis els estudis? Creu que vas per mal camí? Sent que t'estàs fent gran?

Potser és moment que comencis a prendre decisions per poder convertir-te en una adulta funcional. Busca el suport de les persones que t'estimes i ves tallant (o allargant) aquest cordó que et lliga a la teva mare. 

Una abraçada!

--


La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de la Laia Sala, psicòloga.



Moltes gràcies per la teva consulta!

Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: