-
-
Any: 2006
Comarca: Alcoi
Data: 10/03/24 15:23
La primera vegada
Que pot passar la primera vegada? Em pot fer mal? Puc sangrar? Per que?
Laura Centellas
Laura Centellas
Data: 04/04/2024 10:35
Hola,

Doncs poden passar moltes coses, però una de les més importants és que ho passis bé. Que ho facis amb la persona que tu realment vulguis fer-ho, quan et sentis preparada per fer-ho, sense cap mena de pressió.

Les relacions sexuals amb penetració no haurien de fer mal, ni la primera vegada ni mai. Així i tot, a vegades el dolor pot aparèixer i és important identificar-ne la causa: sovint, els nervis de les primeres vegades fan que estiguem tenses i que tot el nostre cos estigui tens, provocant que la penetració pugui ser difícil o dolorosa. Per això, és important anar a poc a poc, no directament a la penetració, ja que és important que el cos (i el cap) estiguin excitats i connectats amb allò que esteu fent.

En relació amb el sagnat, no, no necessàriament s'ha de sagnar la primera vegada.

Tingues present alguns aspectes:

- És probable que estiguis una mica nerviosa i potser no tot sortirà perfecte, no passa res!
- Comuniqueu-vos constantment. Explica quines coses t'estan bé i quines et fan sentir incòmode. Agafeu-vos-ho amb calma i no aneu molt a sac.
- Busqueu un lloc on estigueu tranquils i no us molesti ningú.
- I utilitzeu algun mètode de barrera per evitar ITS i si mantens relacions sexuals amb un noi, per evitar un embaràs no desitjat.

Una abraçada i gràcies per escriure'ns!

Helena Angel
Psicologia - Sexualitat - Parella
@Helenangelpsico
www.helenaangel.com

--

La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport d'Helena Angel, psicòloga experta en sexualitat. 



Moltes gràcies per la teva consulta!
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: