​No tens clar què vols estudiar? T'expliquem alguns dels graus amb més bona sortida professional

per Redacció, el 23 de juny de 2017 a les 11:40
Potser aquest any has acabat segon de batxillerat o un cicle formatiu de grau superior i has de decidir quin grau escollir de cara al teu futur a la universitat. O potser tot just comences el batxillerat però ja fa temps que dones voltes a quin grau estudiar un cop l'hagis acabat. Sigui com sigui, has de saber que un dels moments més emocionants de la vida d'un estudiant és el moment d'escollir carrera, però al mateix temps també es desperten molts dubtes. Què m'agrada? Trobaré feina després?

Graus en l'àmbit de l'enginyeria: estudis amb la millor inserció laboral


Si ets amant de les noves tecnologies, la programació, la robòtica o els motors, entre altres temes, has de saber que els graus en l'àmbit de les enginyeries poden ser una de les teves millors opcions. Segons l'últim estudi de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) sobre ocupació, qualitat de l'ocupació i satisfacció dels titulats, els estudis en l'àrea d'enginyeria presenten un dels millors indicadors pel que fa a la inserció d'estudiants. De fet, l'àmbit de l'enginyeria i l'arquitectura té un índex d'ocupació del 86,6%, mentre que la taxa d'atur és només del 9,5%.
 

Programació, anàlisi de dades, intel·ligència artificial, realitat augmentada... Els experts assenyalen que les ocupacions del futur tindran a veure amb aquestes àrees de coneixement, i les empreses ja han començat a buscar talent, sobretot entre els més joves.

En aquest sentit, les pràctiques durant els anys d'universitat són una de les principals portes d'entrada dels estudiants d'enginyeria al món laboral.

Què en diuen els estudiants?

Hem parlat amb la Yaoqing Qiu, estudiant d'Enginyeria Mecànica i Electrònica Industrial i Automàtics del TecnoCampus, i ens ha explicat que «fer les pràctiques abans d'acabar els estudies és molt important perquè et permet aplicar els coneixements més teòrics que aprenem a la universitat»

[youtubesensepubli]zOaKr12MXZU[/youtubesensepubli]

En Carlos Gallardo, estudiant del Grau en Enginyeria Informàtica també destaca que «fer pràctiques t'ajuda en la transició cap a la vida professional i en el salt cap al mercat laboral»

Actualment les empreses del sector de l'enginyeria aposten per la gent jove

Són moltes les empreses del sector que cada vegada més prefereixen crear talent en lloc de comprar-lo. Conscients de la importància d'apostar per la formació des de dins, els estudiants en pràctiques són un gran actiu per les empreses, que en molts dels casos aposten per quedar-se'ls i contractar-los.
 

Coneix l'oferta de graus d'enginyeria mecànica, electrònica, informàtica, i els dobles graus i simultaneïtats d'estudis que pots cursar al TecnoCampus fent clic aquí.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: