Logotip de Adolescents.cat

L'amor té 5 etapes, però molts es queden encallats a la tercera

per Adolescents.cat, el 22 de setembre de 2018 a les 19:00
Un dels perills de l’amor a primera vista és quan arriba un punt en la relació en què et sents que la teva parella ja no és el teu “tipus” i penses que és irritant. T’excuses i comences a evitar-la. El psicòleg Jed Diamond explica que la majoria de persones troben una bona parella, però no aconsegueixen superar totes les etapes de l’amor i es queden estancades sense ganes de superar els obstacles encara que hi hagi amor real.
Aquestes són les cinc etapes de l’amor, descobreix si et quedes encallat a la tercera:

 


Versió sense playbuzz:

1. Enamorament
Etapa en què tens papallones a l’estómac cada cop que veus aquesta persona especial. Et sents eufòric per les hormones de la felicitat i comences a projectar tots els teus desitjos i esperances a la teva parella. La idealitzes, creus que és la persona perfecta i que sempre estarà amb tu.

2. Inici de la relació
En aquest punt l’amor es torna més fort i la relació s’estabilitza. Sentiu el desig de viure junts i passar més temps al costat de l’altre. Us coneixeu millor, us expliqueu el que feu i els plans de futur. Esteu més units i us teniu més confiança. Et sents feliç, estimat i protegit, sempre creient que aquesta persona és l’amor de la teva vida.

3. Decepció
Després de tants moments feliços, a vegades les parelles tendeixen a caure en la decepció. El compromís i l’esperança trontolla i pot ser que no suportis la teva parella. Sents que l’amor s’apaga i que res és com abans. Sents la necessitat de prendre’t una pausa i allunyar-te perquè creus que la teva parella ja no és per tu. Sol passar…

4. Superació de la crisi i traspàs a l’amor real
Si hi ha amor de veritat i ganes, sempre podràs aconseguir superar la tercera etapa. Després arribes a la següent, en què deixes de tenir tantes expectatives de la teva parella i deixes d’idealitzar-la. Ja no és la persona que imaginaves, és algú real amb defectes i virtuts. L’acceptes i aprens a conviure-hi i a entendre-la. Això et permet tenir una relació més sana perquè us estimeu de veritat.

5. Ús de potencial per canviar el món
Després de superar les diferències i aprendre a entendre l’altre, aconseguiu tenir una connexió profunda i forta. Els dos us sentiu amb la força de lluitar contra el que sigui i fins i tot canviar el món. Sentiu que teniu un propòsit i hi lluitareu junts. Comenceu a pensar com un de sol i supereu totes les etapes per sentir-vos segurs que aquesta persona que està al vostre costat és la vostra persona.
Arxivat a:
CONSELLS, etapes amor
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: