«És dolent portar tampó mentre dormo?»

per Redacció, el 16 de gener de 2019 a les 10:00
A continuació llegiràs la consulta d’una noia enviada al Consultori d’Adolescents.cat. El text és el que ens ha enviat:

Usuari d'Adolescents.cat:

Jo des de que ho vaig provar sempre vaig amb tàmpax i si vaig amb compresa estic super incòmode.El problema és que a la nit hi ha molta gent que diu que és dolent dur tàmpax. És veritat? Em pot passar alguna cosa? També tinc un altre problema i és que des de fa uns mesos la regla em ve un mes si un mes no (fa poc que la tinc des de l'estiu) és normal?



RESPOSTA:

Hola Anònima,

Si amb els dies de més sagnat utilitzes un tampó per la nit, no passa res, intenta abans d'anar a dormir haver estat unes hores sense tampó posat i posa'l just abans d'anar a dormir. I quan et llevis igual, treu-lo i estigues unes hores sense tampó. La idea seria que les parets de la vagina descansin d'estar en contacte constant amb un element extern.



Pel que fa a tenir la menstruació un mes sí i un mes no, pot ser normal mentre es regularitza però fer una visita al ginecòleg no estaria de més si això és permanent.

Una abraçada i gràcies per escriure'ns!

Helena Angel
Psicòloga Iesp - Wommum
@Helenangelpsico
http://www.helenaangel.com

 

 Pots fer la teva consulta al Consultori d'Adolescents.cat aquí

 






Des d'@AdolescentsiCat parlem amb la Miri Pérez-Cabrero de Masterchef —@mirimchef5—. Comentarem la seva evolució al llarg dels últims mesos i el seu pas pel programa que l'han portat a ser una de les cares més populars del moment. També li preguntarem sobre l'amor o què mira a Netflix i què escolta a Spotify.
 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: