Alerta! Hi ha hagut una hackeig massiu, comprova si n'ets víctima

per Adolescents.cat, el 18 de gener de 2019 a les 10:11
Tal com ha fet públic Rac1 aquest mateix matí, “un expert en ciberseguretat ha descobert la filtració més gran de correus electrònics de la història. Una bretxa informàtica ha deixat al descobert 773 milions de comptes de correu”, explicava aquest mitjà.

El fet diferencial d’aquest hackeig és que no afecta només una sola plataforma de correus, sinó que et pot haver afectat tant si tens gmail, com hotmail, com yahoo... De moment encara no se sap qui ho ha fet ni el perquè, però totes aquestes dades s’han compartit en un fòrum de pirates informàtics.


Comprova si t’han hackejat el mail: https://haveibeenpwned.com/
Troy Hunt, l’expert que ho ha descobert ha creat un cercador perquè tothom pugui entrar i comprovar si t’han piratejat el correu.


Si un cop entrada l’adreça de mail et surt un missatge en verd, és que has estat de sort i no n’ets víctima; però si et surt un missatge en vermell, és que t’han piratejat i algunes dades del teu mail poden haver-se fet públiques.
 

Què has de fer si ets víctima del hackeig? Molt fàcil, canvia la contrasenya del teu correu electrònic com abans millor! Si tens gmail ho pots fer des d’aquí.





Des d'@AdolescentsiCat parlem amb la Miri Pérez-Cabrero de Masterchef —@mirimchef5—. Comentarem la seva evolució al llarg dels últims mesos i el seu pas pel programa que l'han portat a ser una de les cares més populars del moment. També li preguntarem sobre l'amor o què mira a Netflix i què escolta a Spotify.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: