Aquest famós actor d'Élite té una cosa molt important a dir-te sobre el ciberbullying

per Redacció, el 5 de febrer de 2019 a les 12:22
Entre els estudiants espanyols de 12 a 16 anys, el 6,9% considera haver patit ciberassetjament en els dos últims mesos i el 3,3% reconeix haver participat com a ciberassetjador. A més, almenys un de cada cinc infants i una de cada set nenes està implicat en episodis de ciberbullying. Traduint aquestes dades a una classe qualsevol, és possible dir que almenys 2 persones a cada classe s'han vist envoltades en situacions de ciberbullying, i això destrossa la vida de molts infants i adolescents.

Al Dia Internacional de la Internet Segura, UNICEF llança la campanya #2entuclase. Amb aquesta campanya, vol promoure entre els joves un canvi d'actitud i aturar l'assetjament i la violència a les escoles, particularment cap als infants dels col·lectius més vulnerables.


La campanya està protagonitzada per l'actor Miguel Bernadeau, conegut pel seu paper a Élite, que llança un poderós missatge que mai hauríem d'oblidar:"Podem acabar amb l'assetjament a les xarxes. Podem aturar els insults. Podem respectar. No callis, no siguis còmplice. Tu pots aturar-ho".
 

L'assetjament sexual a internet

L'assetjament sexual a internet afecta en una proporció més gran a les nenes. Segons l'informe d'UNICEF Los niños y las niñas de la brecha digital en España el 42,6% de les nenes afirmava haver sigut víctima d'algun tipus de violència o assetjament sexual online, davant d'un 35,9% dels nens.
Els més vulnerables i atacats són els formen part de col·lectius tradicionalment víctimes com els de la comunitat gitana, la infància migrada, els infants amb discapacitat o l'alumnat LGTBI.

El ciberassetjament pot causar un dany profund. Un insult o vexació pot arribar a moltes persones en molt poc temps. Igualment, és molt complex esborrar la petjada que deixa tant a l'entorn digital com a la vida de qui ho rep. La intimidació i el ciberbullying s'alimenten mútuament i formen una escala continua de comportament nociu. Les víctimes del ciberassetjament tenen més possibilitats de consumir alcohol i drogues i de faltar a classe que altres estudiants. També presenten una propensió més gran a treure males notes i patir de baixa autoestima i problemes de salut. Aturem-lo!
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: