«Em masturbo però no sento plaer. Què estic fent malament?»

per Redacció, el 9 de febrer de 2019 a les 10:00
A continuació llegiràs la consulta d’una noia enviada al Consultori d’Adolescents.cat. El text és el que ens ha enviat:

Usuari d'Adolescents.cat:


Hola!


Sóc una noia de 15 anys i mai m'havia masturbat, em feia "coseta" tocar-me i tampoc li donava importància ni tenia curiositat fins que fa unes setmanes, llegint alguns consells per aquí, vaig voler "provar-ho". Total que vaig tenir una decepció XD.

Em vaig masturbar però no sentia plaer, ho vaig provar de diferents maneres, però no funcionava.

De tant en tant anava pensant si ho havia fet malament o alguna cosa, però ho tornava a provar i res. Fins fa uns dies que llegint un llibre hot vaig intentar tornar-hi i llavors sé que vaig notar alguna cosa, però no sé si vaig arribar a l'orgasme ni em sortien gemecs!

Com és que no sento plaer? Continuo sense donar-li importància però devegades és com si ho volgués tornar a provar per veure si és que puc sentir plaer.

Gràcies per la vostra ajuda!


RESPOSTA:

Hola SAKURA!

El gran òrgan sexual és el nostre cervell, per tant, és molt important fixar-nos en què estem pensant quan ens estem masturbant. Si únicament estem pendents de si sentim plaer o no, segurament no acabem de sentir allò que esperàvem. En canvi, et proposem, que intentis fer-ho pensant en coses que t'excitin, en pensaments eròtics, i que focalitzis la teva atenció en les sensacions que vas experimentant. No cal centrar tota l'estimulació en els genitals, acaricia tot el teu cos i vés descobrint de mica en mica el teu plaer, el què t'agrada i com t'agrada. Com moltes coses, la masturbació necessita temps i aprenentatge!

Una abraçada ben forta i moltes gràcies per la confiança!


Mariona Busto
Psicòloga - Consulta Jove IESP
@marionabusto
http://www.consultajove.cat

 

 

 Pots fer la teva consulta al Consultori d'Adolescents.cat aquí
 

Arxivat a:
CONSELLS, consultori
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: