Logotip de Adolescents.cat

Molts estudiants estan fent vaga un cop per setmana i aquest és el motiu

per Redacció, el 19 de febrer de 2019 a les 13:17
Fa unes setmanes us parlàvem de Greta Thunberg, una jove que amb només 15 anys s'ha convertit en un símbol de l'activisme contra l'escalfament global. El seu discurs ha aconseguit arribar a milers d'adolescents europeus, que s'han sumat a les seves reclamacions i han unit forces perquè els polítics apliquin mesures per combatre el canvi climàtic.

Per tal de fer pressió, aquests milers d'estudiants han decidit fer vaga un cop per setmana i manifestar-se a les grans capitals. A Bèlgica, per exemple, ja fa dies que els joves es concentren a la plaça central de Brussel·les un cop per setmana per protestar en contra de la passivitat dels governants i reclamar mesures per frenar l'escalfament global.

A hores d'ara el moviment, conegut com a Joves pel clima (Youth for climate), ha tingut molt poc impacte a Espanya i Catalunya, on gairebé no s'han fet manifestacions. És per això que avui us volem explicar algunes coses sobre aquest moviment que creiem que són interessants de saber:


 


Versió sense playbuzz

El moviment el va iniciar el passat estiu Greta Thunberg, qui es va plantar davant el Parlament suec amb una pancarta on es podia llegir: "En vaga pel clima".

Actualment ja s'han adherit al moviment més de 70.000 estudiants de 270 ciutats diferents.

El 15 de març hi ha convocada una vaga estudiantil internacional per reclamar mesures contra el canvi climàtic

Centenars de pares s'han solidaritzat amb els seus fills i ela fan justificants setmanals per tal que puguin faltar a classe i anar a les vagues

Els joves de Youth for Climate asseguren que s'està esgotant el temps per actuar i demanen els adults que se sumin també al seu moviment. De fet, els científics asseguren que si no s'han pres mesures afectives en un màxim d'11 anys, ja no hi haurà marxa enrere i serà massa tard per aturar l'escalfament global.





La Míriam Rodríguez, cantant i concursant d'Operación Triunfo 2017, passa per AdolescentsiCat. Parlem amb ella del seu pas per l'acadèmia, del seu nou disc, però també de la seva vida personal i de com li ha canviat tot. Com a tots els convidats, li farem passar algunes proves i, òbviament, haurà de respondre les preguntes de l'interrogatòri íntim.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: