La sorprenent (i indignant) dada sobre les pelis i les dones

per Redacció, el 28 de febrer de 2019 a les 12:54
Cada dia hi ha més presència femenina en el món del cinema. Les pel·lícules dirigides i protagonitzades per dones han anat guanyant pes en els darrers anys, però tot i això, la indústria cinematogràfica continua estant molt masculinitzada.

Així ho ha volgut denunciar l'actriu Jessica Chastain, que aprofitant la gala dels Oscars de fa uns dies ha publicat una interessant i preocupant comparativa.

 

Es tracta d'una gràfica que mostra les paraules pronunciades per homes i per dones en les pel·lícules guanyadores d'un Oscar a millor film. Com podeu veure, la taula només inclou aquelles produccions de 1991 a 2016 en què els homes tenen més temps de conversa, que són la gran majoria. Només se salven Chicago, que es va emportar l'Oscar el 2002, i The Artist, premiada el 2011.

Resultado de imagen de what emma stone gif

En la resta de pel·lícules guardonades els homes tenen una presència molt més destacada que les dones. Esperem que d'aquí poc aquesta gràfica es vagi igualant i la balança estigui més equilibrada, ja que, com han assegurat moltes actrius, les dones també tenen dret a veure's representades en la gran pantalla. Què en penseu?
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: