El batxillerat podria passar a durar 3 anys?

per Redacció, el 1 de març de 2019 a les 09:53
Els instituts Infanta Isabel, Ferran Tallada i Balmes de Barcelona oferiran el pròxim curs un batxillerat que tindrà una durada de tres anys. Tots tres centres mantindran, però, l’oferta de fer el batxillerat tradicional, en els dos anys.

L'objectiu d'aquesta nova prova és que el batxillerat sigui més "flexible", "integrador" i "competencial" per tal de reduir l'abandonament i que aquesta etapa sigui un "itinerari" cap a la formació professional de grau superior.

Resultado de imagen de studying gif

A banda del batxillerat de tres anys, s'ampliarà el batxillerat artístic per l'increment en la demanda dels darrers cursos i alguns centres oferiran estudis de batxillerat professionalitzador, orientats a l'accés a la formació professional de grau superior i amb estades a empreses.

Pel que fa a la formació professional, l'oferta creixerà en quatre grups tant al grau mitjà com al superior. Segons ha explicat el president del Consorci d'Educació de Barcelona, la voluntat també és apostar per la universalització de l'etapa que va dels 16 als 18 anys per garantir un itinerari formatiu òptim per a tots els alumnes i disminuir l'abandonament escolar.

A més, es facilitarà la viabilitat d'accés als cicles formatius de grau mitjà a aquells alumnes que acabin 4t d'ESO i per primera vegada s'aplicarà la reserva de places com a mesura per garantir la igualtat d'oportunitats a l'educació postobligatòria. A batxillerat se'n reservaran 469 i als cicles de formació professional de grau mitjà 643.

 






Gigi Vives, la influencer amb més creativitat de les xarxes ha vingut a divertir-se a AdolescentsiCat. Ha fet valoracions dels outfits dels col·laboradors, ens ha explicat el seu nou projecte sobre el buylling i hem conegut la seva vessant més íntim
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: