5 dades que demostren que hi continua havent (moltes) desigualtats entre homes i dones

per Redacció, el 4 de març de 2019 a les 13:07
Aquest divendres se celebra el Dia Internacional de la Dona, una data que commemora la lluita de les dones en l'àmbit laboral i que denuncia el sexisme en la nostra societat. És per això que aquesta setmana dedicarem diferents articles a les desigualtats de gènere, als referents femenins i a les reivindicacions feministes. En el d'avui, repassarem cinc dades que demostren que la igualtat entre homes i dones encara no s'ha aconseguit:

 


Versió sense playbuzz

Les dones cobren quasi 6.500 euros anuals menys que els homes
Les dones treballadores cobren pràcticament una quarta menys que els seus companys masculins. Aquesta és una de les conclusions d'un informe fet públic el 2019 i que concretament fixa que la diferència entre els salaris entre treballadores i treballadors va ser del 23,4%, a Catalunya.

Les dones només tenen un 28,7% de temps de paraula en els informatius de ràdio i televisió
Segons un informe del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) publicat el 2017, les dones només tenen un 28,7% del temps de paraula dels informatius dels principals mitjans audiovisual catalans. Les dades indiquen, a més, que els homes copen els rols professionals, com ara el món de la sanitat, la cultura, la política, l'economia i la religió. Les dones, en canvi, només superen els homes en dos rols: el món associatiu (36,5%) i l'ensenyament (29,2%).

Només hi ha una dona entre els set membres de la mesa del Parlament
La paritat entre homes i dones encara no ha arribat tampoc en el món de la política. La mesa del Parlament català compte amb sis homes i només una dona, l'Adriana Delgado.

Només un 27,26% de l'alumnat de carreres tècniques són dones
L'informe de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, FECYT, Mujer y ciencia. La situación de las mujeres en el sistema de ciencia y tecnología, posa de manifest que cada cop és més gran el nombre de dones que accedeixen als nivells educatius més alts, però que les enginyeries són les àrees en què les dones continuen mantenint-se en nivells baixos, tot i ser bones estudiants. Les diferències entre dones i homes en llocs en què les retribucions són més altes continua sent evident, cosa que indica que la situació es produeix per una qüestió sexista.

Les feines domèstiques continuen realitzant-les sobretot dones
El 70% de les tasques de la casa encara les fan les dones. Elles assumeixen 2,5 hores més al dia de feines domèstiques que els homes, segons la Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada.
Arxivat a:
FEMINISME, desigualtat
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: