Logotip de Adolescents.cat

Així és la iniciativa que vol fomentar les vocacions tecnològiques entre les adolescents

per Redacció, el 19 de març de 2019 a les 13:45
Només un 27,26% de l'alumnat de carreres tècniques són dones, segons l'informe FECYT. Una situació que es produeix, sobretot, per la masculinització d'aquest sector, on la bretxa de gènere és molt àmplia.

Per tal d'intentar canviar aquets context i fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre les més joves, s'han posat en marxa diverses iniciatives. Una d'elles és la que va tenir lloc aquest cap de setmana al TecnoCampus: la HackGril. Durant aquesta jornada una trentena de noies d'entre 12 i 18 anys van treballar propostes tecnològiques per millorar la recollida selectiva de residus.


Diversos estudiants de l'Escola Superior Politècnica van acompanyar com a mentors les participants de la primera hackaton en femení, que també van assistir a tallers de dinamització i definició de projectes, prototipatge d'aplicacions, disseny 3D i programació i robòtica.
 

El premi Hedy Lamarr al projecte més creatiu el van guanyar Anna Muñoz, Eva Maderulo, Gloria López, Andrea Peña i Clara Vives amb un joc de realitat augmentada per aprendre a llençar els residus en el contenidor corresponent. El premi Ada Lovelance al projecte més innovador va ser per Marissa Collet, Ivet Malé, Xènia Malé, Michelle Jané i Laura Ruiz per una aplicació mòbil dirigida a famílies que reciclatge i a través de la qual pots obtenir descomptes en establiments col·laboradors. Per últim, el premi Francesc Elizabeth Allen al projecte més compromès socialment es va atorgar a Clara Ramos, Jalila Kasmi, Yasmin l'Harrak, Irene Alcaide i Laia Vida, que van presentar unes brosses sostenibles per posar als carrers de la ciutat que estan connectades a una app que permet escanejar el codi QR dels productes i t'indica on llençar-los.
 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: