10 consells per fer una bona redacció

per Marta Perxachs, el 24 de març de 2019 a les 10:30
Una de les dimensions a tenir en compte dins l'àmbit lingüístic és l'expressió escrita. I cal donar-li la importància que requereix, no només pel fet que et puguis convertir en un gran escriptor, sinó pel fet de saber-te desenvolupar en diferents situacions comunicatives a la vida real en què l'expressió escrita és necessària. Per a generalitzar-ho, segur que et venen de gust uns tips per a potenciar-la!


 


Versió sense playbuzz

Tria. Abans de començar hauràs de tenir clara de quina tipologia textual serà el teu text. Mira'n les característiques principals per a poder-les aplicar. Les tipografies amb serifa, com per exemple la Times o la Georgia, solen ser les més recomanades, ja que faciliten la lectura. 

Fes una brain storming. És un pas que no s'ha d'obviar. T'ajudarà a organitzar el teu discurs i la seva estructura.

Posa un títol propi. Pensa que cada composició que facis ha de portar el teu segell. No val posar un títol del tipus "redacció de català".

Cuida l'estructura. Per tal de tenir ben estructurades les idees utilitza els paràgrafs. Recorda: per no complicar-te fes una idea per apartat.

Puntua i corregeix: hauràs de revisar els errors ortogràfics i la puntuació. Potser t'ajudarà tenir a prop una taula amb les faltes ortogràfiques més comunes que fas a l'hora d'escriure per tal d'evitar-les.

Connecta. És important enllaçar bé les idees, per això es van crear els connectors textuals. N'hi ha de molts tipus i fan que l'escrit quedi ben travat.

Fixa't amb els verbs. Quan comencis a redactar tria el temps verbal que voldràs utilitzar i intenta no canviar-lo gaires vegades. Això sí: assegura't que cada oració té un verb principal ben conjugat. A vegades fem frases massa llargues i ens perdem.

No et posicionis. Intenta usar en tot moment un model no sexista del llenguatge.

Revisa. És convenient que quan acabis la tasca d'escriure llegeixis (a consciència) el que acabes de redactar. Segur que acabaràs canviant alguna coseta per a millorar-ho.

Fes spoiler. No deixis que el que acabes d'escriure només caigui en mans del teu professor. Deixa llegir el teu text a algú abans d'entregar-lo. Segur que et suggereix o et corregeix alguna cosa!



En Nil Solana, que té 20 anys i és conegut a Instagram pel seu humor absurd, visita el plató d'AdolescentsiCat. Parlem amb ell de la vida, dels seus inicis, d'Instagram, de ser freaky o no ser-ho, i de com veu el seu futur.

Com a tots els convidats, li farem passar algunes proves i, òbviament, haurà de respondre les preguntes de l'interrogatòri íntim.

 
Arxivat a:
CONSELLS, redacció, escriure
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: