Logotip de Adolescents.cat

Qui lliga més: la gent que fa faltes d'ortografia o la que no en fa? Un estudi ho revela!

per Redacció, el 29 de març de 2019 a les 10:29
Les faltes d'ortografia poden fer que lliguem més o menys? Doncs diversos estudis fets per portals de cites constaten que una falta d'ortografia pot acabar arruïnant una cita. Una enquesta feta pel portal Zoosk revelava que un 65% de dones no tindria relacions amb una persona que fes faltes. En els homes, el percentatge era lleugerament inferior, però un 60% també anul·laria la cita.

Un altre estudi, en aquest cas fet pel portal Match.com a 5.500 nord-americans l'any 2016, posava en relleu que un 88% de dones i un 75% d'homes consideraven que fer un bon ús de la gramàtica era una de les qualitats més importants a l'hora de quedar amb algú.

Durant el 2018
, el portal espanyol AdoptaUnTio.es va analitzar cent perfils amb faltes d'ortografia i cent més que no en tenien, i va concloure que el 59% dels usuaris que no fa faltes té més possibilitats de lligar davant el 31% dels que cometen algun tipus de falta.

mila kunis agree GIF

I per què passa això?
La professora col·laboradora dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la UOC Mireia Cabero, impulsora també d'un projecte de cultura emocional pública, explica que «una falta d'ortografia és un estímul que demostra alguna cosa» i generalment moltes persones fan la correlació que «com més faltes d'ortografia, més incultura té aquella persona». I això és així —afegeix Cabero— perquè tenim «molts prejudicis». Així, «associem incultura a un sostre de vida econòmic, a persones menys creatives, a persones que no saben afrontar les adversitats...», diu.

L'experta, però, recorda que la intel·ligència d'una persona no es pot explicar només pel fet de tenir una ortografia impol·luta. En aquest sentit, explica que les persones tenim intel·ligències múltiples i que més enllà de la intel·ligència lingüística, que estaria lligada a una bona expressió verbal i a una ortografia bona, hi ha altres intel·ligències com la logicoespacial, l'emocional, la naturalista o l'artística, en les quals el punt fort probablement no és l'expressió escrita o verbal.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: