Així és la regla 50/50 que t'ajudarà a recordar el 90% del que llegeixis

per Redacció, el 6 d'abril de 2019 a les 10:00
Thomas Oppong és un dels joves empresaris més reputats arreu del món. A banda de dirigir la companyia AllTopStartups, aquest emprenedor també s'ha dedicat a escriure sobre creativitat, productivitat i eficiència en mitjans com 'Business Insider' i 'Forbes'.

I per què us parlem d'ell? Doncs perquè en alguns dels seus articles fa referència a la "regla 50/50", una de les tècniques més efectives per memoritzar informació.


I en què consisteix? Doncs en llegir la meitat del text que ens vulguem aprendre en comptes de llegir-nos-el de cop. De fet, si el text és molt llarg, en podem llegir només una quarta part i després parar. I és que el truc és precisament aquest: llegir un fragment i aturar-nos. Durant la pausa hem d'apuntar les idees clau de la part que haguem llegit i dir-les en veu alta diverses vegades, com si ens les expliquéssim a nosaltres mateixos.

Resultado de imagen de reading gif


Un cop fet, l'únic que cal és repetir el procés amb la següent part del text. És a dir, es tracta d'anar llegint els apunts per parts i fer "miniresums" de cada una d'elles.

Segons Thomas Oppong, els alumnes que opten per aquesta pràctica aconsegueixen recordar-se gairebé del 90% de la informació. "Quan resumeixes i repeteixes els continguts que t'has llegit, t'obligues a pensar i a comprendre, i això fa que te'n recordis millor", assegura l'expert.


L'artista de moda Sofia Ellar, visita AdolescentsiCat al Saló de l'Ensenyament. Parlem amb ella sobre la seva carrera, li proposarem convertir-se en Lil Sofia després de comprovar que té un talent excepcional per cantar rap! I no s'escaprà de respondre les preguntes de l'interrogatori íntim!
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: