Potser fas això tan fastigós i has de saber que és saludable

per Adolescents.cat, el 3 d'abril de 2019 a les 10:28
Qui no té al cap la imatge d’un nen o una nena ficant-se els dits al nas i portant-se els mocs a la boca? Potser tu mateix/a ho feies quan eres petit/a. La veritat és que no és la imatge més agradable, de fet fa una mica de fàstic i tot...

Un científic es va proposar investigar si aquesta pràctica era dolenta per a la salut o no, i els resultats són sorprenents, ja que inclús convindria fomentar-ho! Scott Napper, catedràtic de Bioquímica de la Universitat de Saskatchewan (Canadà), suggereix que el motiu pel qual els mocs tenen un gust agradable és per animar la gent a menjar-se’ls: “Ens hem desenvolupat en condicions de molta brutícia i potser aquest desig de mantenir estèril el nostre entorn i la nostra higiene, no ens fa cap favor”.


happy picking nose GIF by Bayerischer Rundfunk

La dermatòloga Meg Lemon, especialitzada en al·lèrgies i trastorns autoimmunitaris, recolza aquesta hipòtesi. Diu que “no només ens hauríem de treure mocs del nas, sinó també menjar-nos-els”. El sistema immunitari necessita feina, "hem evolucionat durant milions d’anys amb el sistema immunitari sota amenaces contínues i ara no té res a fer”. En resum, l’exposició als bacteris és bona pel sistema immunitari dels nens i nenes. I la reexposició als patògens que expulsen els mocs, és una bona manera de reforçar la immunitat.




L'artista de moda Sofia Ellar, visita AdolescentsiCat al Saló de l'Ensenyament. Parlem amb ella sobre la seva carrera, li proposarem convertir-se en Lil Sofia després de comprovar que té un talent excepcional per cantar rap! I no s'escaprà de respondre les preguntes de l'interrogatori íntim!  
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: