Creen un compte d'Instagram com a eina terapèutica per tractar l'anorèxia i la bulímia

per Redacció, el 3 de maig de 2019 a les 09:16
Trenta joves d'entre 9 i 17 anys participen en la publicació de continguts del primer compte d'Instagram creat com a eina terapèutica per al tractament de l'anorèxia i la bulímia.

És una iniciativa de l'Hospital Sant Joan de Déu que s'inclou en el tractament que reben els pacients del centre atesos per un trastorn de la conducta alimentària. Té per tant, una finalitat totalment terapèutica que busca fomentar la consciència del problema i augmentar la motivació per a realitzar canvis, dos passos fonamentals en el procés de curació d'aquests trastorns.


A més, també intenta oferir un discurs alternatiu al d'altres perfils de xarxes socials i publicacions digitals que fomenten l'anorèxia i altres trastorns alimentaris com a estils de vida, conscienciar a altres joves i fer prevenció.

El perfil stoptca_sjd es va llançar oficialment el 20 de març i en poc més d'un mes ja ha superat els 1.300 seguidors. En aquest perfil, es donen a conèixer els tallers terapèutics en què participen aquests pacients durant el seu tractament a l'Hospital i que tenen com a objectiu millorar la seva autoestima.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En esta publicación os queremos explicar la historia 📝 de nuestra pulsera. Uno de nuestros enfermeros 👨🏻‍⚕️ (Jordi), tiene unos amigos que se dedican a personalizar pulseras. Se trata de @hashtag_bracelets que permiten elegir el color y el hashtag de la pulsera . Gracias a su colaboración, entusiasmo y solidaridad 👏 hemos trabajado en equipo el color y el mensaje que queremos transmitir 🗣 con nuestra pulsera . Una tarde, realizamos la actividad de escoger los colores y el mensaje. Fue muy divertido 😂, ya que cada uno de nosotr@s quería su propia pulsera. Finalmente, nos pusimos tod@s de acuerdo con un sistema de votación 📩 para ir descartando opciones . El mensaje que queremos lanzar al mundo 🌍 es “Estima’t” (Quiérete). Pensamos que no solo nos tenemos que querer físicamente 👫, sino también mentalmente 🧠 . Gracias a esta pulsera, cada día tendremos más presente la importancia del mensaje que queremos transmitir: Estima’t (Quiérete) ❤️ . #stoptca #tca #alimentacion #salud #trastornodelaconductaalimentaria #vida #vidasaludable #realfood #adolescentes #pacientes #quierete #estimat #pulsera #hashtagbracelets #viernes #findesemana #hospitaldedia #santjoandedeu #sanjuandedios #hospitalsantjoandedeu #solidaridad #gracias #nosencanta #comomola

Una publicación compartida de Trastornos alimentarios SJD 🏥 (@stoptca_sjd) el

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: