8 de cada 10 persones tenen aquesta afectació, comprova si tu també

per Redacció, el 10 de maig de 2019 a les 12:04
El més probable és que tu també pateixis nomofòbia. És una por que ja pateixen 8 de cada 10 persones, i la xifra creix cada any. El terme és l'abreviatura de l'expressió anglesa «no-mobile-phone phobia»: nomofòbia.

És la por irracional —per tant, una fòbia— a deixar-se el mòbil o a perdre'l. Un cas que ens ha passat a tots és el de sortir de casa i descuidar-nos d'agafar-lo. Altres vegades et quedes sense bateria, sense cobertura o sense dades. Si quan et passen aquestes coses notes intranquil·litat, mal de cap o de panxa, o fins i tot taquicàrdia i ansietat; és que formes part del 70% de la població amb nomofòbia.

iphone anxiety GIF

En una societat on la majoria de persones viuen hiperconnectades als seus smartphones, hi ha molta gent que desenvolupa actituds d'estrès, nerviosisme, por i ansietat quan no poden accedir al seu mòbil per falta de bateria, que s'ha espatllat, l'han perdut o se l'han deixat a algun lloc.

La nomofòbia és conseqüència d’un ús descontrolat del mòbil. El director de l’Institut Psicològic Desconnecta, Marc Massip ha explicat a RAC1 què indica que s’està utilitzant el telèfon de manera desproporcionada: “El fet de mirar el mòbil, encara que ningú m’hagi escrit i, per tant, no hagi sonat ni vibrat, posar-nos a mirar el mòbil i que passin 45 minuts o una hora i que no ens n’adonem, o una cosa tan senzilla com anar a mirar l’hora i haver-la de tornar a mirar perquè no sabem quina hora és. Això és perillós”.

social media texting GIF


Només 2 de cada 10 persones tenen una relació no dependent dels seus dispositius mòbils.

 




La youtuber Alex Gibert, visita AdolescentsiCat. Es va fer famosa parlant de moda i de tendències, fent hauls i unboxings de roba i complements. Ara, però, ja no només és una influencer de moda, sinó que penja tot tipus de continguts al seu canal: challenges, covers i tota mena de tips i lifehacks. Com sempre, li farem respondre l'interrogatori íntim i li farem superar les proves del programa!
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: