Estàs segur/a de la teva orientació sexual? Això és el que volen que sàpigues els experts

per Adolescents.cat, el 16 de maig de 2019 a les 12:27
Un nou estudi ha reafirmat que no existeixen persones 100% heterosexuals i que, en algun moment de la nostra vida, tots sentirem algun tipus d’atracció pel mateix sexe.

Al llarg de la història hi ha hagut molts científics i pensadors que han parlat sobre el tema de l’orientació sexual. El 1905 Sigmund Freud va publicar “Three Essays on the Theory of Sexuality, on ja va dir que hi ha molta varietat d’identitats sexuals i formes d’expressar-nos en qüestions de gènere.


Però no va ser fins l’any passat que un estudi va afirmar que la gent que es declara 100% heterosexual en realitat no existeix. De totes maneres hi ha molta gent que es nega a creure això.

Ara s’ha publicat un nou estudi fet per experts i publicat al diari especialitzat “Journal of Sex Research” que ha demostrat que les etiquetes tradicionals “heterosexual”, “gay” o “bisexual” no són suficients per englobar totes les varietats de sexualitat humana i que, a més, la sexualitat de les persones pot canviar al llarg del temps sense motiu aparent.


Es van analitzar 12.000 participants des de l’adolescència fins a dia d’avui. Es van veure canvis substancials en la forma en què les persones se sentien atretes pels altres, per les parelles i per la forma d’expressar la seva orientació sexual.

Una altra dada interessant que ha descobert aquest estudi és que les dones tenen una sexualitat més fluida i accepten més fàcilment els canvis i noves realitats sexuals.

making love kiss GIF


Per altra banda, les persones heterosexuals són les que més canvi mostren amb el pas del temps. Així doncs, esperem que investigacions i estudis com aquest ajudin a eliminar els tabús i etiquetes que existeixen al voltant de la sexualitat i el gènere.

Si no tens clara la teva sexualitat no et preocupis, és molt normal i tampoc cal que et posis etiquetes perquè això pot anar canviant al llarg de la teva vida. Us compartim de nou la recomanació de les psicòlogues del consultori d’Adolescents.cat per si dubteu de la vostra orientació sexual:

 “Dóna’t temps per descobrir què sents i per qui ho sents. Estigues tranquil/a perquè tenir dubtes sobre l’orientació sexual és força habitual a l’adolescència. El que defineix la nostra orientació sexual és de qui ens enamorem, i el temps i les circumstàncies que vagis vivint t’ajudaran a descobrir-ho. No et pressionis, veuràs com de mica en mica aquest cacau mental va aclarint-se!”



L'actriu Mireia Oriol, una de les protagonistes de Les de l'hoquei, visita AdolescentsiCat. Parlem amb ella sobre el seu paper a la sèrie de TV3 i també sobre la seva carrera. Com sempre, li farem respondre l'interrogatori íntim i li farem superar les proves del programa!  
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: