Logotip de Adolescents.cat

Què vol dir «schadenfreude», l'emoció tòxica que tots sentim i no diem?

per Redacció, el 25 de maig de 2019 a les 10:00
Hi ha una sensació que tots hem experimentat, però que no ens agrada reconèixer. Estem parlant de l'schadenfreude: un terme que prové de l'alemany i vol dir, literalment, alegrar-se de la mala sort o de les desgràcies dels altres.

Aquesta sensació ha estat estudiada per diversos investigadors al llarg dels anys i segons apunten alguns experts les xarxes socials han fet que anés a més. Per què? Doncs perquè Instagram, per exemple, fomenta sentiments com la inferioritat i l'enveja, els quals poden arribar a fer que ens "alegrem" que a una persona li surtin les coses malament.

Segons apunta la psicòloga Patricia Ramírez a El País, aquests són els 5 motius principals pels quals experimentem aquesta emoció:

 


Per tant, si sentiu aquesta sensació de manera freqüent, pareu-vos un moment a pensar què s'hi amaga darrere. I és que, si us alegreu de què a algú tot li vagi malament, segurament sigui perquè li teniu enveja o perquè us compareu amb aquesta persona constantment. 

Precisament els experts recomanen deixar de comparar-nos amb els altres i ser més empàtics per tal de posar fi a l'schadenfreude. I és que, celebrar la mala sort dels altres no ens aporta res de bo i és un sentiment tòxic que hauríem d'intentar evitar. El que ens ajudarà a estar a millor amb nosaltres mateixos no és fixar-vos en els punts negatius dels altres, sinó concentrar-nos en els nostres punts forts.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: