Hi ha 4 tipus d'amistat: saps identificar les teves?

per Redacció, el 16 de juny de 2019 a les 10:00
En l'època de l'Antiga Grècia, el filòsof Aristòtil va definir 3 tipus d'amistat: per interès, per plaer i per utilitat. La seva classificació ha estat el punt de partida de moltes investigacions i també la font d'inspiració d'algunes obres.

Aquest és el cas del llibre que va escriure fa poc Geoffrey Greif, un professor de la Universitat de Maryland especialitzat en les relacions interpersonals. En el text, l'expert reflexiona en com les xarxes socials i les societats que hem anat construint han fet evolucionar el concepte de l'amistat.

Segons ell, actualment les amistats poden ser de quatre tipologies diferents:

 


Versió sense playbuzz

Must friend
Seria l'equivalent a l'amic íntim o millor amic. La persona amb qui més confiem i que sabem que també estarà al nostre costat quan les coses vagin malament.

Trust friend
L'amic de confiança. Una persona amb qui compartim valors i gustos personals, però que no forma part de la nostra colla i veiem poc. És algú, doncs, amb qui ens agradaria coincidir més si tinguéssim l'oportunitat de fer-ho.

Rust friend
L'amic que coneixem de tota la vida, però del qual ens hem anat distanciant. Una distància que molts cops imposem nosaltres mateixos perquè cada cop tenim menys coses en comú amb ell/a.

Just friends
L'amic que només veiem en moments determinats: institut, gimnàs, futbol... És una persona amb qui ens portem bé i passem una bona estona, però amb la qual no tenim una connexió especial ni tampoc quedem.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: