8 curiositats que segurament no sabies sobre el Mundial de Futbol femení

per Redacció, el 12 de juny de 2019 a les 10:20
 Tens problemes amb les stories d'Instagram perquè se t'obre sempre la mateixa notícia? T'expliquem com arreglar-ho. Després d'obrir un link i veure la notícia, si vols veure l'article de la següent story, surt d'Instagram i torna-hi a entrar. D'aquesta manera evitaràs visualitzar tota l'estona el mateix link. Es tracta d'un "problema" detectat només en els iPhones. Si tens un Android hauries de veure-ho tot correctament".

Aquest 7 de juny va començar la vuitena edició de la Copa Mundial Femenina de Futbol, que aquest any té lloc a França. Durant la competició, les 24 seleccions classificades lluitaran per aconseguir una plaça per a la final, la qual es disputarà a l'Stade des Lumières a Lió. Avui us portem unes quantes curiositats sobre aquest torneig que potser no sabíeu.

Versió sense playbuzz
El primer Mundial
El primer Mundial de Futbol femení es va disputar el 1991 a la Xina. La selecció dels Estats Units va guanyar aquella edició després de vèncer Noruega per 1-2.

Els àrbitres del Mundial
En la primera edició de la competició hi va haver 20 àrbitres encarregats de posar ordre en els partits. Només 6 eren dones. En l'edició del 2019, els 27 àrbitres principals són dones.

El debut d'Espanya
En el Mundial del Canadà de 2015, es va ampliar el nombre de seleccions classificades. De 16 es va passar a 24. Va ser aquell any quan la selecció espanyola va participar per primera vegada en la competició, en la qual també juga aquest any.

Tricampiones
La selecció dels Estats Units és l'única que ha arribat a totes les semifinals de la competició i també la que més cops l'ha guanyada. S'ha alçat amb la copa 3 vegades.

Representació
En les seleccions d'aquesta edició, els equips que tenen una major representació són el Barça -15 jugadores- i l'Olypique de Lyon -14 jugadores-.

Rècord de gols
Abby Wambach, davantera dels Estats Units ja retirada, té el rècord de gols internacionals amb un total de 184.

El pressupost del Mundial
La FIFA, organitzadora de la competició, destina 30 milions de dòlars als premis d'aquest torneig. Un pressupost elevat, però que encara està molt lluny dels diners que s'inverteixen en el Mundial de Futbol masculí: 400 milions.

On es pot veure el Mundial?
Els partits es poden seguir a través de Gol TV i del seu canal en streaming.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.