Logotip de Adolescents.cat

5 consells fàcils per reduir el plàstic a la nostra vida

per Redacció, el 17 de juny de 2019 a les 10:00
1.200 vegades el pes de la Torre Eiffel. Aquesta és la colpidora dada que l’organització no governamental Greenpeace calcula que cada any arriba a mars i oceans en forma d’escombraries. 

L'impacte del plàstic al nostre entorn és majúscul. Només cal escoltar el testimoni d'aquest activista indi Afroz Shah, que té com a missió recuperar un riu en un dels barris més pobres de Bombai. Per aconseguir-ho, ensenya al habitants a organitzar-se per recollir el plàstic i altres deixalles que malmet el seu estat.




Deixar d'utilitzar el plàstic és una missió difícil però no impossible. Proposem cinc consells per minimitzar-ne l’ús en el nostre dia a dia:


1. No oblidar les bosses de tela en fer la compra

Tot i que a Catalunya des del març del 2017 és obligatori pagar per les bosses de plàstic, el seu ús continua sent molt elevat. Portar bosses de roba o un carro de la compra minimitza de forma notable els residus i, al cap de l’any, també arribarà a suposar un estalvi per les butxaques dels consumidors.

2. Substituir les ampolles de plàstic per ampolles ecològiques

A la feina, a l’escola o en alguna excursió… No només és preferible en l’àmbit mediambiental dur una ampolla ecològica o de vidre, sinó que l’ús continuat de les ampolles de plàstic pot danyar-les i acabar convertint-se en un niu de bacteris.

3. Comprar a les fruiteries locals

Als grans supermercats acostuma a ser una tònica trobar aliments vegetals embolcallats amb tota mena de plàstics. Evitar comprar fruita embolcallada i consumir a les fruiteries locals ajudarà a disminuir el malbaratament i, a més a més, fomentarà el comerç de proximitat.

4. Utilitzar sabó i xampú sòlids

L’alternativa a comprar productes d’higiene personal líquids embotellats amb plàstic és l’ús de sabons sòlids. Aquests estan cada vegada més de moda i el mercat compta amb una infinitud d’opcions disponibles. És també una opció ideal per viatjar en avió, ja que, al no portar líquids, es pot evitar facturar la maleta.

5. Reutilitzar i reciclar

És innegable que viure sense plàstic constitueix, avui en dia, un repte molt difícil d’aconseguir. Per aquest motiu, tots aquells plàstics que no s’hagin pogut eliminar dels hàbits diaris, val la pena reutilitza-los i reciclar-los. Donar una nova vida al plàstic és possible.
 

Fins a 12 milions de tones d'escombraries arriben al mar cada any Foto: Europa Press

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: