Aquesta foto d'una famosa sobre la regla ha creat molta polèmica, què en penses?

per Adolescents.cat , 14 de juny de 2019 a les 12:13 |
 "Tens problemes amb les stories d'Instagram perquè se t'obre sempre la mateixa notícia? T'expliquem com arreglar-ho. Després d'obrir un link i veure la notícia, si vols veure l'article de la següent story, surt d'Instagram i torna-hi a entrar. D'aquesta manera evitaràs visualitzar tota l'estona el mateix link. Es tracta d'un "problema" detectat només en els iPhones. Si tens un Android hauries de veure-ho tot correctament".

Segur que coneixes a l’actriu Laia Manzanares per la sèrie “Merlí”
. De fet, si la segueixes segurament sabràs que està molt vinculada amb la causa feminista i que sovint fa posts provocatius per reivindicar diferents causes.


L’última de les polèmiques es va crear ahir amb aquesta foto d’una compresa usada enganxada a la paret d’un bany públic:
 

Mentre que moltes persones han recolzat i aplaudit el missatge de la Laia Manzanares, també hi ha qui no ho ha acabat d'entendre i qui ha expressat la seva disconformitat:

0 asco, pero no entiendo (no lo digo a malas eh) por qué no puede haber un recipiente especial para compresas igual que lo hay para papel, plástico o vidrio... Además las compresas tienen fluidos naturales que lejos de dar asco sí que pueden ser peligrosos por posibles infecciones... Alguien me lo podria aclarar porfavor?”, deia un usuari d’Instagram.

La revolucionaria jajaja feminazis”, criticava un altre usuari.

Per aclarir tot això, l’actriu de “Merlí” ha volgut penjar un altre post explicant el perquè de la seva reivindicació en forma de post a Instagram:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sobre la publicación anterior: Para empezar, hay vida después del click. Evidentemente no dejé la compresa pegada en el baño. Tomé la foto y después la tiré en el recipiente destinado a este uso. Mi intención, si se quiere entender, va más allá. Es verdad que las compresas no son una opción sostenible y tras usar la copa menstrual mucho tiempo, de probar todos los tamaños y formas, me desgarra pasados dos días y acabo siempre usando compresas. En casa practico el FREE BLEEDING, pero fuera de ella es imposible hacerlo. Recojo y abrazo con amor las quejas medioambientales, os doy toda la razón y me aventuro a seguir buscando la solución más ética que me funcione. En cuanto a los comentarios que expresan aversión, solo reafirmáis que la menstruación sigue siendo tabú, que debemos seguir hablando de ella en voz alta para darle el lugar que se merece. El problema está en el asco, en el estigma que sigue teniendo la sangre menstrual, en vivir la menstruación durante la adolescencia con vergüenza, pasándonos compresas a escondidas como si fuese heroína, hablando solo del tema entre nosotras con culpa y miedo: convirtiendo algo tan sano y natural en algo que genera repulsión. Romper las normas con nuestras reglas no significa llenar los espacios públicos con nuestra sangre, esa es una lectura simplista que queda muy lejos de mi propósito. Os animo a darle otra vuelta al asunto si os da más asco la sangre de nuestro coño que la sangre que cada día se derrama en pro del odio.

Una publicación compartida de Laia Manzanares Tomàs (@laiamanzanares) el


I tu, què en penses?
El youtuber Malbert visita AdolescentsiCat. S’ha fet famós criticant vídeos músicals i també fent “challenges” com el vídeo viral “Comiendo una semana con 1 euro al día”. Triomfa a Espanya i a Sud-amèrica, però el que molta gent no sap és que és català. Com sempre, li farem respondre l'interrogatori íntim i li farem superar les proves del programa!  
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a l'ACPC
 
Amb la col·laboració de: