Descobreixen que ens està sortint un nou os i aquest és el motiu

per Redacció, el 19 de juny de 2019 a les 10:43
Cada cop utilitzem més el mòbil i això està afectat el nostre cos de manera literal. Així es desprèn d'un estudi dut a terme per la Universitat de Sunshine Coast, a Austràlia. Els investigadors han descobert que l'ús dels telèfons està transformant el nostre esquelet.

En concert, els científics han detectat el "naixement" d'un nou os just a sobre del coll, a la base inferior del crani. Segons publica la BCC, aquesta espècie de "banya", batejada com protuberància occipital extrema, afecta especialment els joves.

 

En concret, els científics ja han detectat més de 218 casos en persones d'entre 18 i 30 anys. De moment, l'os més gran descobert fins ara fa 3,6 centímetres.


Com ja us podeu imaginar, aquesta protuberància és conseqüència de passar-nos hores amb el coll inclinat cap endavant per mirar el mòbil o la tauleta. "Mantenir aquesta posició pot augmentar la pressió en la conjuntura on els muscles del coll d'adhereixen al crani i és probable que el cos respongui a aquest fet creant nous teixits ossis", explica el doctor David Shahar.

Segons el doctor, detectar si tenim aquest nou os,  és relativament fàcil. L'únic que hem de fer és palpar amb els dits la part posterior del crani, just a sobre del coll, i observar si hi tenim "un bony" o no.
Arxivat a:
ACTUALITAT, os, cos humà
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: