És perillós comprar-se ulleres de sol en aquestes botigues?

per Adolescents.cat, el 20 de juny de 2019 a les 10:06
Segurament més d’un cop els teus pares t’han dit que no et posis ulleres de sol “cutres”. I tenen molta raó, ja que no només són un complement estètic, per davant de tot són salut!

Els ulls són molt delicats i els rajos ultravioleta poden causar malalties de la còrnia, pterigion, carcinomes, tumors a la superfície de l’ull… Així que és molt important utilitzar ulleres de sol adequades! 


De fet, els oftalmòlegs asseguren que és millor no dur ulleres que portar-ne de dolentes. Per què? Doncs perquè els nostres ulls tenen un mecanisme de defensa natural i la pupil·la es contrau quan hi ha molta llum per frenar el pas dels rajos ultravioletes i infrarojos. És per això que si utilitzem unes ulleres fosques i de mala qualitat, la pupil·la es dilata deixant passar tots els rajos a l’ull.

El diari HuffingtonPost ha parlat amb l’oftalmòleg José Benítez i li han demanat si es fia de les ulleres de sol de botigues ‘low cost’ com Zara, Mango o H&M. Aquesta és la seva resposta: “Jo no me’n fiaria, per molt que tinguin el segell de Qualitat de la UE, no és garantia suficient. Avui dia aquest segell inclús es falsifica per a les imitacions”.


L’especialista també diu que cal crear més consciència entorn de la salut dels ulls i “la gent ha d’entendre la importància de les revisions periòdiques i la prevenció”.

José Benítez dóna alguns consells per protegir i cuidar els ulls durant l’estiu:

No et banyis al mar ni a la piscina amb lents de contacte.
Procura mantenir els ulls hidratats, pots utilitzar llàgrimes artificials.
Utilitza ulleres de sol especials per a fer esport.
Porta barret o gorra com a protecció addicional.



El grup de música Arnau Griso visita AdolescentsiCat. Arnau Blanch i Eric Griso van començar a penjar vídeos musicals a Internet, però han canviat la seva habitació per sales com Razzmatazz. Parlem dels seus inicis i del seu nou single, que ens presenten en exclusiva.Com sempre, els farem respondre l'interrogatori íntim i els farem superar les proves del programa! 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: