Creus que s'hauria d'aplicar aquesta llei sobre la regla al nostre país?

per Adolescents.cat, el 9 de juliol de 2019 a les 11:25
Hi ha una cosa clara, i és que tenir la menstruació a vegades és tot un inconvenient. Les dones vivim en un cicle constant de canvis cada mes, i la fase de la menstruació pot ser molt dolorosa per algunes dones. D’altres poden tenir canvis bruscs d’humor, cansament... Tenir la regla mai s’ha considerat un motiu d’incapacitat per a treballar, tot i el fort dolor que pateixen moltes dones, sobretot si hi ha trastorns com l’endometriosi.

Un nou estudi publicat per la revista British Medical Journal (BMJ), ha volgut demostrar que el dolor menstrual està clarament infravalorat per la societat i que ignorar-lo podria tenir conseqüències per a les empreses a nivell laboral.

L’estudi es va fer amb més de 30.000 dones dels Països Baixos d’entre 15 i 45 anys per veure si perdien productivitat relacionat amb els símptomes menstruals (dolor abdominal intens, freqüència urinària o mals de cap). Els resultats van revelar que només el 14% de les dones hauria demanat no treballar per culpa del dolor; i un 3,5% d’aquestes assegurava que la situació es repetia en tots o gairebé tots els cicles, sobretot les menors de 21 anys, que deien als seus caps que estaven malaltes sense entrar en detalls per evitar problemes.

Un 81% de les dones enquestades continuava anant a la feina tot i les circumstàncies, però eren molt menys productives. En total són uns 9 o 10 dies l’any en què les noies anem a treballar i a classe mortes de dolor i sense concentrar-nos quan hauríem de ser a casa recuperant-nos.

Més del 68% de les participants creuen que seria molt bo per elles tenir horaris més flexibles durant la menstruació.

En alguns països com per exemple Itàlia, s’està valorant el fet de concedir una “baixa per menstruació”, que obligaria les empreses a donar tres dies lliures (amb sou) a les treballadores que pateixen menstruacions molt doloroses.

 
 
Arxivat a:
SALUT, llei, regla, menstruació
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: