Logotip de Adolescents.cat

La tècnica de 2 minuts que t'ajudarà a «pensar millor»

per Redacció, el 14 de juliol de 2019 a les 10:00
Hi ha alguna tècnica senzilla que ens ajudi a aclarir les idees i a prendre decisions? Segons una investigació duta a terme aquest 2019, sí.

La tècnica consisteix a realitzar un exercici de relaxació de només dos minuts coneguda com la regla de 5-2-7. Per aplicar-la cal:


- Inhalar aire contant fins a 5
- Aguantar la respiració 2 segons

- Expulsar l'aire contant fins a 7
- Repetir l'exercici 1 cop

angry over it GIF by Women's History Month

Per tal d'arribar a aquesta conclusió els científics van realitzar una prova amb dos grups d'estudiants d'entre 19 i 29 anys. A tots ells se'ls va dir que imaginessin que eren els responsables d'una empresa i que havien de prendre 7 decisions importants.

Als estudiants del primer grup, se'ls van plantejar les 7 decisions sense cap pas previ ni posterior. Als alumnes de l'altre conjunt, en canvi, se'ls va demanar que realitzessin la tècnica de relaxació 5-2-7 abans de contestar.

D'acord amb els resultats, la regla del 5-2-7 va millorar el rendiment dels estudiants en la presa de decisions i va disminuir el seu nerviosisme. És per això que els científics recomanen realitzar-la abans de dur a terme alguna cosa que ens posi nerviosos/es, com un examen o una conversa important.
Arxivat a:
CONSELLS, relaxar
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: