Logotip de Adolescents.cat

Els menors transsexuals podran canviar el seu gènere al Registre Civil

per Redacció, el 19 de juliol de 2019 a les 09:07
El Tribunal Constitucional ha aprovat anul·lar la norma que impedia a les persones transsexuals canviar el seu gènere al Registre Civil abans de ser majors d'edat. L'alt tribunal ha pres la decisió per deu vots a favor i dos en contra per part dels magistrats. 

L'argument en què es basa el canvi és la inconstitucionalitat de la prohibició i a partir d'ara, els menors d'edat transsexuals que tinguin "suficient maduresa" i una "situació estable de transsexualitat", podran fer el pas.


La sentència arriba després que el Tribunal Suprem expressés dubtes sobre la prohibició, en els casos on s'acredita aquesta "suficient maduresa".

Els vots contraris han estat emesos per la vicepresidenta del tribunal, Encarnació Roca, i el magistrat Alfredo Montoya. En els pròxims dies es farà pública la sentència i també els dos vots particulars.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: