El meme que només entendràs si saps matemàtiques, el pots resoldre?

per Adolescents.cat, el 22 de juliol de 2019 a les 09:38
Hi ha dues coses que sempre arrasen a les xarxes socials: els memes i les endevinalles. Doncs bé, un noi ha fet un tuit viral que conté les dues coses!

El meme deia el següent: "Un meme matemàtic que és divertit i no estúpid. Resoldre'l amb precaució! 230 - 220 x 0,5 =
Segurament no us ho creureu, però la resposta és 5!
"
 
Abans d'explicar-te el resultat, fes l'operació i digues què en penses:

 


El tuit es va fer viral i mentre hi havia moltíssima gent que deia que el resultat és 120, altres matemàtics li donaven raó a Cheetham dient que el resultat és 5!

Aquí tens l'explicació de tot plegat: Efectivament, el resultat és 120, però Cheetham (i els que sí que en saben de mates) tampoc estan mentint. "5!" és una forma matemàtica per expressar 5x4x3x2x1, és a dir 120. Afegir un signe d'exclamació és la forma de representar les funcions factorials, que significa que s'han de multiplicar tots els números enters positius que hi ha entre el número que acompanya l'exclamació (en aquest cas el 5) i l'1.

El més probable és que després de tant esforç no t'hagi fet gràcia, però ara ja sabem una cosa més!
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: